Проміжний звіт наукової теми Факультету

11.06.2024 року відбувся проміжний звіт наукової теми Факультету романо-германської філології на тему ''Цифрова трансформаційна лінгвістика та міжкультурна комунікація у романо-германських мовах''.
Керівник наукової теми, доктор філологічних наук, професор, Русудан Кирилевна Махачашвілі представила другий етап реалізації науково-дослідної теми, а саме: Лінгвістичне моделювання системотвірних компонентів трансформаційних процесів у сучасних романо-германських мовах та міжкультурній комунікації у цифровому середовищі.
У результаті дослідження було виявлено значний вплив цифрової трансформації на лінгвістичні аспекти комунікації у романо-германських мовах. Зокрема, модель інтеграції  трансформативних підходів у складних динамічних  систем (мова і комунікація), сприяє  швидкому доступу до мовних ресурсів, полегшує процес міжкультурної комунікації, та еволюцію мовних структур.
Дослідження продовжується, і ми плануємо розширити аналіз наслідків цифрової трансформації на міжкультурну комунікацію, зокрема у контексті романо-германських мов.

FRGF Topic Report