Міжнародний проєкт "Троя"

З 12 по 22 жовтня 2023 року на запрошення Міжнародної фундації ‘CultureClash4U (CC4U)’ старша викладачка кафедри германської філології Надія Володимирівна Говорун взяла участь у міжнародному проєкті "Троя" у рамках програми з молодіжного обміну Youth Pass за підтримки Erasmus+. Надія Говорун долучилася до проєкту як лідерка української молодіжної групи та представниця Всеукраїнської громадської організації «Поруч», яка виступила одним із співорганізаторів «Трої».

На мальовничом острові Егіна під привітним грецьким сонечком зібралися креативні молоді люди з України, Нідерландів, Греції, Іспанії, Угорщини, Хорватії, Польщі та Естонії, щоб об'єднати свої таланти та розумові здібності у надзвичайно цікавих активностях, що включали не лише дослідження історії та міфології Давньої Греції, а і висвітлення завжди актуальних тем, таких як причини і способи подолання конфліктів, роль жінки у війні, розуміння справжнього значення мудрості, краси і любові. Долаючи виклики, поставлені організаторами проєкту, учасники з різних країн, з різним менталітетом та культурними цінностями, вчилися розуміти один одного, знаходити спільну мову та ефективно працювати у командах. Українська команда мала можливість презентувати досвід стратегій навчання та розвитку неформальної освіти в Україні та подолання викликів, пов’язаних з повномасштабною війною. 

Неформальна освіта завжди є базою проєктів Erasmus+, а якщо проєкт організований CultureClash4U, то він обов’язково буде особливо захоплюючим і надовго залишить теплі спогади в учасників.