Саміт Вчителів 2023

Щороку Нобелівський Комітет та Музей Нобеля у Стокгольмі проводять Саміт Вчителів.
Саміт 2023 року виявився надзвичайною та незабутньою подією, яка об'єднала понад 350 вчителів з більш ніж 30 країн світу, спікерів та експертів у галузі освіти. Подія була спрямована на надання вчителям найкращих інструментів та натхнення для їх роботи у вихованні активних та сучасних громадян.
Під час саміту було проведено ряд захоплюючих сесій і лекцій від видатних спікерів, зокрема двома лауреатами Нобелівської премії, журналістом Мартіном Шиббе, колишнім державним епідеміологом Андерсом Тегнеллем, нейрологом Сарою Бенгтссон і багатьма іншими визнаними фахівцями. Вони поділилися новими знаннями, натхненням і перспективами в галузі освіти. 
Учасники мали можливість почути лекцію від Емми Френс, дослідника та наукового письменника, яка наголосила на важливості застосування наукового мислення в епоху інфодемії.
Обговорення між Еммою Френс та Андерсом Тегнеллем, було спрямоване на  питання довіри до експертів та їхню роль у суспільстві та  дозволило учасникам поглибити своє розуміння ролі науки в сучасному світі.
Лекція від Іанна Лундегорда, старшого викладача та доцента Стокгольмського університету, розглянула можливості використання емоційного навчання для підвищення залученості учнів.
Ахмед Абдірахман, засновник та генеральний директор Järvaveckan, розглянув важливість інклюзивної освіти та зміцнення вчителів.
Учасники активно брали участь у дискусіях та обговореннях, де вони мали можливість обмінюватися досвідом та найкращими практиками. Вчителі ділилися своїми щоденними викликами та знаходили рішення разом з колегами.

Nobel Prize