ХІ Конгрес Іспаністів України

 
29-30 вересня у Львові відбувся ХІ Конгрес Іспаністів України, в якому взяли участь завідувач кафедри романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства, доцент Юлія Підіпригора та старший викладач Олеся Левінська. На урочистому відкритті Конгресу були оголошені переможці конкурсу перекладів іспанською мовою поезій наших захисників, який відбувався протягом травня цього року. Пишаємося студенткою 4 курсу МЛІС Єлизаветою Кунатовською, яка посіла ІІ місце й отримала приз від Асоціації Іспаністів України, а також студентками 4, 3 та 2 курсів МЛІС Світланою Лук'яненко, Єлизаветою Отрощенко, Айєю Ельбасьйоні, Дариною Івановою та вже випускницею нашого факультету Катериною Білобровою, які гідно представили наш факультет, отримавши сертифікати учасників.
На засіданні секції з мовознавства доцент Ю.Г.Підіпригора виступила з доповіддю про тенденції вживання прямого відповідника терміну "рашизм" в іспанській мові, привернувши увагу учасників до результатів фундаментального дослідження, ініційованого Віктором Олександровичем Огнев'юком, які були викладені в колективній монографії "Заборонити рашизм". В останній день Конгресу було проведено три майстер-класи, присвячених актуальним питанням лінгводидактики. 
Ця тепла зустріч нарешті дозволила іспаністам України побачитися й обмінятися досвідом у живому спілкуванні після чотирьох років вимушеної віртуальної форми співпрації, спричиненої спочатку пандемією, а потім повномасштабним вторгненням росії.