Річниця народження Хорхе Луїса Борхеса та Хуліо Кортасара

14 вересня 2023 року більше, ніж 100 поціновувачів творчості Хорхе Луїса Борхеса і Хуліо Кортасара вже вдруге протягом останніх двох років зібралися на лекції доктора Хуліо Сесара Крівеллі, відомого аргентинського мецената, колекціонера, письменника, приуроченій до річниці народження цих двох Титанів світової літератури. Лекція у форматі відеоконференції була організована Посольством Аргентинської Республіки в Україні за підтримки Асоціації іспаністів України та низки провідних університетів нашої країни. Київський університет імені Бориса Грінченка також мав честь бути одним із співорганізаторів зустрічі.
Студенти-іспаністи та викладачі кафедри романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства з зацікавленістю долучилися до цього непересічного культурного заходу, адже мова і культура не мають кордонів.
На початку лекції доктор Крівеллі висловив підтримку народові України в нашій боротьбі і подякував за захист цивілізаційних цінностей сучасного світу. Слухачі були зачаровані глибиною філософських роздумів лектора про спільне і відмінне уявних світів Борхеса і Кортасара, про роль і місце концепту "misterio" у кожному в них.
Академічна спільнота нашого університету висловлює велику подяку доктору Крівеллі за прекрасну лекцію та Посольству Аргентинської Республіки в Україні за цінну можливість познайомити майбутніх філологів із науковим доробком всесвітньо відомого фахівця-літературознавця.