IV Міжнародна наукова конференція "Актуальні проблеми романо-германської філології"

11-12 травня 2023 року в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова відбулася IV Міжнародна наукова конференція "Актуальні проблеми романо-германської філології", співорганізатором якої виступила кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства Факультету романо-германської філології КУБГ.

12 викладачів кафедр германської філології, англійської мови та комунікації та романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства представили результати власних досліджень у секціях "Теоретичні питання фонетики й граматики: функціонування мовних одиниць у синхронії і діахронії. Дискурс-аналіз та лінгвістичний аналіз тексту", "Прикладна і структурна лінгвістика", "Теоретичні і методичні аспекти іншомовної освіти в Україні та за кордоном". Теми доповідей учасників були цікавими, актуальними та викликали жваві дискусії, як на пленарному, так і на секційних засіданнях.

Наукова університетська спільнота вдячна ЗСУ за можливість зустрітися й обмінятися науковим досвідом навіть за умов воєнного стану. Віримо, що наступного року вже V Міжнародна наукова конференція "Актуальні проблеми романо-германської філології" відбудеться у мирній переможній Україні!