Студентство під час війни: виклики, новий досвід, емоції

Викладачі Кафедра Германської Філології Tetiana Horodilova, Сніжана Попова, Анна Кобилянська, завідувач кафедри Rusudan Makhachashvili, та студенти 1-4 курсів німецького відділення Університету Грінченка взяли участь у веб-мості "Студентство під час війни: виклики, новий досвід, емоції" зі студентами Університету м. Гент, Бельгія, які вивчають німецьку мову.
З боку наших європейських партнерів захід координував Prof. Dr. Torsten Leuschner, UniGent. Студенти Університету Грінченка підготували технічно складні та емоційно пронизливі відеорозповіді про свій досвід за рік повномасштабного вторгнення, розділений з досвідом і болем своєї країни. Важко говорити молоді і з молоддю про смерть і страх, темряву, холод і лють. Але необхідно говорити з молоддю Європи про мужність, про потужну волю до перемоги, про любов до України і надію на її відновлення.
Захід закінчився дискусіями у малих групах, які торкалися як питань навчання під час війни, так і обміну досвідом між студентами у виборі та перспективах професійного використання німецької мови в Україні та інших країнах Європи. Не вперше на міжнародних заходах доводиться чути, що закордонні колеги розуміють, можливо вперше, глибину того, що відбувається в Україні, коли чують про це голосом з України. А отже, такі семінари планується зробити регулярними для університетів-партнерів.