Марія Гольцева

HoltsevaСтарший викладач кафедри германської філології, романської філології та порівняльного мовознавства, доктор філософії з філології, підприємиця. Задля досягнення цих звань я виконала один важливий крок - вступила у 2011 році на італійську філологію в тоді ще Київський університет імені Бориса Грінченка. Саме навчання у стінах грінченківської родини допомогло мені ще на 2 курсі розпочати свій професійний шлях у викладанні іноземних мов. Таких класних, професійних, цікавих та людяних викладачів ще треба пошукати.

Ґрунтовне вивчення англійської та італійської мов дозволило мені не лише спробувати власні сили у викладанні, але й отримати досвід перекладача та навчатися в одному з університетів Італії вже під час написання дисертації.

Протягом періоду навчання неодноразово брала участь у різних проєктах, наукових всеукраїнських та міжнародних конференціях та займалась волонтерською діяльністю на Євро-2012. Іноземна філологія — це не лише про лексику та граматику, це набагато ширша галузь, яка допомагає розширити свій кругозір та дізнатися багато цікавого про історію мови, її культуру, традиції та літературу.

З 2017 року і донині працюю старшим викладачем кафедри германської філології, романської філології та порівняльного мовознавства Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. Всі отримані знання під час навчання активно застосовуються на практиці: практика англійської та італійської мов, теоретична граматика англійської мови. Неоцінений досвід роботи з провідними фахівцями германської та романської філології позитивно вплинув на моє професійне зростання. Щиро вдячна Київському столичному університету імені Бориса Грінченка за можливість стати частинкою грінченківської родини та з гордістю служити Людині, Громаді, Суспільству!