Анна Бахтіна

BakhtinaБахтіна Анна Олегівна у 2010 р. закінчила Криворізьку загальноосвітню школу №94. Того ж року вступила до Криворізького державного педагогічного університету. У 2015 р. здобула кваліфікацію філолога, вчителя української мови і літератури та зарубіжної літератури. Після закінчення університету, 2015-2016 рр., працювала вчителем української мови та літератури в Криворізькій загальноосвітній школі №94.

За період навчання на українській філології самостійно опанувала іспанську мову, а тому в 2016 р. вступила до перехресної магістратури Київського університету імені Бориса Грінченка за спеціальністю Філологія. Романські мови та літератури (переклад включно). Мова і література (іспанська). У 2018 р. здобула кваліфікацію філолога, викладача іспанської мови і зарубіжної літератури, викладача німецької мови. 

У 2017 р., паралельно з навчанням на магістратурі в університеті Грінченка, стала науковим співробітником видавництва “Дух і Літера” та Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, де працює дотепер. У творчій та дослідницькій спадщині Анни Бахтіної різні види діяльності та проєкти: літературне та наукове редагування книг, рецензування книг, упорядкування, переклади та ін. Основна тематика проєктів: Голокост, Друга світова війна, єврейсько-українські культурні зв’язки, філософія, літературознавство, соціологія тощо.  

Отримавши ступінь магістра, з 2018 р. й дотепер продовжує свою діяльність у стінах Київського університету імені Б. Грінченка (нині Київський столичний університет ім. Б. Грінченка) у ролі старшого викладача кафедри романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства Факультету романо-германської філології. 

Уже працюючи викладачем на кафедрі, у 2019 р. вступила в аспірантуру на освітньо-науковій програмі «Філологія» (спеціальність 035 Філологія) на кафедрі германської філології Факультету романо-германської філології Київського університету імені Бориса Грінченка. У 2023 р. успішно захистила дисертацію на тему «Полілатеральність emoji в комп’ютерному бутті (на матеріалі сучасних європейських мов)» і здобула ступінь доктора філософії за спеціальністю 035 Філологія (галузь 03 Гуманітарні науки). 

На сьогодні наукові здобутки Анни Бахтіної налічують 21 наукову публікацію, серед яких ті, що опубліковані у періодичних наукових виданнях, проіндексованих у базах даних Scopus та Web of Science.